Založ si blog

Akosi, zabúdame ako si poradili občania s politikmi v Itálii, Poľsku, pred rokmi, ak zvolení politici, pozabudli prečo dostali hlasy. ..

Všetci sme tam, kde sme.

Volíme si politikov ktorým uveríme v ich sľuby.

V čom sa ale líšime od iných demokratických krajín?

 

Beží predvolebná kampaň, už naše uši od roku..1993 počuli veľa krásnych sľubov a ozaj prehlásení, ako budú všetci konať, pre dobro nás národ Slovenský.

Viete, po prečítaní si niektorých článkov a ich príspevkov, ,,vraj daj radu ako to zmeniť a to čo píšeš vieme už dávno všetci,,..

Stačilo by si nalistovať taký štátik, ako Taliansko spred 12 rokov, tam sa vám striedali politici u moci častejšie ako ..ročné obdobia.

prečo?

Nuž, videli a počúvali, pozorovali svojich u mocí a zisťovali, že konajú to, čo sa aj teraz popisuje u poniektorých z vás..intelektuálov, že sami sebe a ty občan dostaneš jedine, ak sa zvýši niečo..

..veru, darmo sa v EU aj vo svete písalo o Taliansku, že dnes vedia kto je premiérom, no či bude aj zajtra je otázne, občan-Talian si povedal… konaj a spravuj náš štát, tak aby aj my národ sme neboli zdieraným.

Opravte ma, posledným takto predčasne odchádzajúcim bol pán Berlusconi, no a potom a od vtedy sa čuduj svete politici akosi …pozbierali a už si z ich ..super častých volieb nerobí nik posmešky…

Teraz, do Talianska sa za posledné 10 roky, už oplatí aj Slovákom odísť za prácou a hlavne za mzdou ktorá korešponduje s výkonom ich.

Sú to prevažne občania z nášho východu krajiny našej peknej, no rodinky si pochvaľujú tie mzdy a jedno je im ľúto, že je to za cenu odchodu jedného z rodičov, od rodiny.

V posledných rokoch, bol presný obraz ako voľakedy v Itálii aj u našich susedovcoch v Poľsku, ešte nevyschlo ..poriadne inkoust z pera podpisu vlády a ministrov a už boli Poliaci v uliciach a boli predčasné voľby, nuž asi nevieme o čom je ..demokracia a aká je to silná moc v rukách občana…veru, to je to čo u nás môže sa konať a strácať eurá, nuž viete že vyjadrenia o vyhodení eur na..voľby je nutné usporiť a otázka:

…PRE KOHO ???

Koľké miznuté eurá sa nám pretrčajú cez tlačovky a cez Fondy, agentúry, naberanie si ochranu pre chudobu vo svete a u nás, vraj staraj sa, načo bolo potom..povalená vláda pani profesorky Ivety Radičovej???

Vraj, pre súrnosť pomôcť partnerovi v -EU- ich občania si ďalej žijú z …4x vyšších platov ako my a Slovák nie aby vyšiel ako Poliak alebo Talian do ulíc a povedal, dosť rozkrádačkám ..všetkým doteraz.

Nové voľby, nikdy nezhltnú toľko milioniky eur, ako tie …kauzy čo sú u nás, to ako intelektuáli a ekonómovia by ste ma mohli opraviť, no zatiaľ zo svojím stredným vzdelaním..budem to tvrdiť, občan ..NEFRFLI  a STRETNI sa na MITINGU a POĎAKUJ sa terajším a ŽIADAJ..NOVE VOĽBY.. iné nič sa nedá, každá iná varianta je len…zavadzajúcou pre CHUDOBU u nás…

..takže, ulica je to čo patrí ku…DEMOKRACII ak si zvolení politici pozabudnú plniť sľuby a hlavne vždy.,.len znižujú ŽIVOTNU UROVEŇ občana..

VLADA LIDE TVA..SE K TOBĚ NAVRATI..pozabudli sme????

Srdečná vďaka, RZP-BA, celej posádke za znovu dýchanie a nádej, boli ste fajn a profíci. . . .

12.03.2017

Určite viacerí z vás sa pozastavíte za tento môj blog, nuž dnes o 04.45 hodine po zavolaní na 112 a mužom nahlásení …ASTMA dýchať sa žene nedá, podaná pomoc a veľmi milí boli všetci v posádke. Spomenula som si, že aj do svojho kréda u tohto blogu som si dala….kde sa stratila slušnosť a ľudskosť? Nuž, dnes si moje veľké ĎAKUJEM zaslúži a moju vďaku za [...]

Akosi, nevieme a nechceme si pripustiť, že čo je vlastne dobrá kultúra? zábava? pre nás občanov?

25.02.2017

Nie som v tomto odborník, no jedno viem určite posúdiť. „ZABAVA a zábava“ Terajšie zábavne programy nie žeby sme ich mali málo, to nie. No asi pre moju neodbornosť sa neviem akosi zabaviť a čo je horšie zasmiať sa z duše u programu. Kedže som už voľačo prežila v živote, priznám sa o mojom huronskom smiechu, kedy mi bolo oznámené, že vraj pán premiér [...]

Akosi sme si nevšimli, že aj bratia v ČR majú lacnejšie Energie. . .

22.02.2017

To je údeľ náš, nevšímať si, nediskutovať, nestretávať sa, nekomunikovať….. Ináč, by sme už dávno vedeli, že v ČR sa bez istôt a sľubov, ozaj od roku ..2017 im zlacnelo a to…elektrina a plyn. Len krátko ku tomu, nič nikto z nás občanov nespraví, máme čo máme a ešte bohu vdaka aj za tie šalamúnstva, čo máme. Vraj, bude lacnejšia energia, čerta [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 28446x
Priemerná čítanosť článkov: 2032x

Autor blogu

Kategórie